Аддзяленне гігіены харчавання
Загадчык-Айснер Ганна Віктараўна
Тэлефон 8 (017) 232 02 89
Мэты і задачы
- Ажыццяўленне дзяржаўнага санітарнага нагляду за выкананнем суб’ектамі Кіраўніцтва справамі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь санітарна-эпідэміялагічнага заканадаўства на этапах вытворчасці, захоўвання, транспарціроўкі і рэалізацыі харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў, матэрыялаў і вырабаў, якія кантактуюць з імі;
- Ажыццяўленне дзяржаўнага санітарнага нагляду за бяспекай харчовай сыравіны і харчовых прадуктаў, якія вырабляюцца і рэалізуюцца насельніцтву гандлёвымі аб’ектамі і аб’ектамі грамадскага харчавання, харчовай прамысловасці Упраўлення справамі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь;
- Прафілактыка і расследаванне харчовых атручэнняў, у тым ліку батулізму і атручэнняў грыбамі;
- Маніторынг паказчыкаў бяспекі харчовых прадуктаў.
Здзяйсняныя працэдуры
- Дзяржаўная санітарна-гігіенічная экспертыза праектнай дакументацыі на пашырэнне, павелічэнне магутнасці, змяненне мэтавага прызначэння аб’екта сацыяльнай, вытворчай, транспартнай, інжынернай інфраструктуры.
- Экспертыза адпаведнасці аб’екта будаўніцтва, што прымаецца ў эксплуатацыю, патрабаванням заканадаўства ў галіне санітарна-эпідэміялагічнага дабрабыту насельніцтва.
- Дзяржаўная санітарна-гігіенічная экспертыза праекта санітарна-ахоўнай зоны арганізацыі, збудаванні і іншага аб’екта, які аказвае ўздзеянне на здароўе чалавека і навакольнае асяроддзе.
- Дзяржаўная санітарна-гігіенічная экспертыза і выдача акта дзяржаўнай санітарна-гігіенічнай экспертызы работ і паслуг, якія могуць уяўляць патэнцыйную небяспеку для здароўя насельніцтва.
ПАСЛУГI
- Кансультацыі па пытаннях арганізацыі ведамаснага лабараторнага кантролю за бяспекай і якасцю выпускаемай і рэалізуемай прадукцыі.
- Кансультацыя па вызначэнні пераліку вытворчых фактараў, кропак адбору проб, вымярэнняў і перыядычнасці лабараторнага кантролю за станам фактараў вытворчага асяроддзя.
- Арганізацыя і правядзенне лабараторных даследаванняў бяспекі прадукцыі, змываў з аб’ектаў навакольнага асяроддзя, вады разводнай сеткі і інш. (у адпаведнасці з вобласцю акрэдытацыі лабараторыі).
- Арганізацыя і правядзенне лабараторных і інструментальных даследаванняў фактараў асяроддзя пражывання, фізічных фактараў (у адпаведнасці з вобласцю акрэдытацыі лабараторыі).
- Разгляд праграм вытворчага кантролю, схем ведамаснага лабараторнага кантролю.
- Правядзенне кансультацый па пытаннях захавання санітарнага заканадаўства па раздзеле гігіены харчавання.
- Правядзенне кансультацый па папераджальным санітарным наглядзе.
- Гігіенічнае абследаванне прадпрыемстваў харчовай прамысловасці, харчовага гандлю і грамадскага харчавання на адпаведнасць патрабаванням нарматыўных дакументаў. Гігіенічнае абследаванне аўтатранспарту, занятага транспарціроўкай харчовай прадукцыі.
- Правядзенне комплекснай гігіенічнай ацэнкі ўмоў працы працуючых.
- Адбор спроб харчовых прадуктаў.
- Правядзенне семінараў, гігіенічнага навучання дэкрэтаванага кантынгенту.
Выдаюцца дакументы
1. Санітарна-гігіенічнае заключэнне.
2. Заключэння аб прыемцы ў эксплуатацыю закончанага будаўніцтвам аб’екта.
3. Пратаколы лабараторных і інструментальных даследаванняў.
4. Заключэння, інфармацыі па раздзелу гігіены харчавання.
5. Ўзгодненыя праграмы схемы, графікі лабараторнага кантролю.
6. Санітарна-гігіенічныя ўмовы на рэканструкцыю, пашырэнне вытворчасці, перапрафіляванне.
7. Выдача санітарна-гігіенічнага заключэння на аўтатранспартны сродак.