СУСВЕТНЫ ДЗЕНЬ БЯСПЕКІ ХАРЧОВЫХ ПРАДУКТАЎ.
Бяспека харчовых прадуктаў — справа кожнага
7 чэрвеня 2020 г. будзе адзначацца другі Сусветны дзень бяспекі харчовых прадуктаў (ВДБПП), мэтай якога стане прыцягненне ўвагі да праблемы бяспекі харчовых прадуктаў і стымуляванне дзеянняў, накіраваных на аказанне дапамогі па папярэджанні, выяўленні і кіраванні рызыкамі харчовага паходжання, што будзе спрыяць ўмацаванню харчовай бяспекі, ахове здароўя насельніцтва, эканамічнаму росквіту, развіццю сельскай гаспадаркі, забеспячэнню доступу да рынкаў, турызме і ўстойліваму развіццю.
У 2020 годзе ў Сусветны дзень бяспекі харчовых прадуктаў будзе падтрыманы заклік да ўмацавання прыхільнасці справе пашырэння маштабаў мерапрыемстваў у галіне бяспекі харчовых прадуктаў, зроблены на Адыс-Абебской канферэнцыі і Жэнеўскім форуме ў 2019 г., якія праходзілі пад лозунгам “Будучыня бяспекі харчовых прадуктаў”.
Арыентаваная на канкрэтныя дзеянні кампанія пад дэвізам Бяспека харчовых прадуктаў — справа кожнага будзе спрыяць павышэнню дасведчанасці сусветнай грамадскасці аб праблеме бяспекі харчовых прадуктаў і стане заклікам да дзеянняў, звернутым палітыкам, прыватнага сектара, грамадзянскай супольнасці, арганізацый сістэмы ААН і шырокай грамадскасці.
Забеспячэнне бяспекі харчовых прадуктаў — сумесная задача прадпрыемстваў харчовай прамысловасці і спажыўцоў. Кожны суб’ект харчовай ланцужкі павінен адыграць сваю ролю ў забеспячэнні таго, каб спажываныя намі прадукты харчавання былі бяспечнымі і не прычынялі шкоды нашаму здароўю. З дапамогай правядзення Сусветнага дня бяспекі харчовых прадуктаў СААЗ працягвае сваю працу па ўключэнню пытанняў бяспекі харчовых прадуктаў у грамадскую парадак дня і скарачэння цяжару хвароб харчовай паходжання ва ўсім свеце.
Інфармацыйныя материалы:
- Дапаможнік СААЗ “Пяць найважнейшых прынцыпаў бяспечнага харчавання”
- Матэрыялы СААЗ “Здаровае харчаванне”
- Улётка/плакат СААЗ “5 ключавых правілаў прыгатавання прадуктаў”
- Буклет “Роля вітамінаў у ўмацаванні здароўя”
- Улётка “Харчуйся правільна!”
- Улётка “Зніжэнне ўжывання солі сярод насельніцтва”.