Наступ сезону масавага збору грыбоў заўсёды выклікае павышаную насцярожанасць ўсіх медыцынскіх работнікаў. Гэта звязана з тым, што штогод у летне-восеньскі перыяд у рэспубліцы
рэгіструюцца атручвання грыбамі. Так, за мінулы перыяд 2019 года ў рэспубліцы ўжо
зарэгістравана 35 выпадкаў атручвання гр
16.09.2019
Зніжэнне распаўсюджвання ВІЧ-інфекцыі застаецца адной з асноўных задач глабальнага грамадскага аховы здароўя. Па дадзеных Сусветнай арганізацыі аховы здароўя ВІЧ забраў больш за 35 мільёнаў чалавечых жыццяў.
За 7 месяцаў 2019 года ў г. Мінску выяўлена 311 новых выпадкаў ВІЧ-інфекцыі. У структур
06.09.2019
Восень наступіла. Як правіла, на канец студзеня-пачатак лютага штогод даводзіцца сезонны ўздым захворвання на грып.
Што такое грып і якая яго небяспека?
Грып — гэта інфекцыйнае захворванне, захварэць якім можа любы чалавек.
Звычайна грып пачынаецца раптоўна. Узбуджальнікі грыпу, вірусы тыпаў А і
05.09.2019
«Аб зацвярджэнні пераліку патрабаванняў кантрольнага спісу пытанняў (чэк-ліста), што прад'яўляюцца да юрыдычнай асобы і індывідуальнага прадпрымальніка, якія займаюцца зваротам харчовай прадукцыі, упакоўкі (укупорачных сродкаў), кантактуюць з харчовай прадукцыяй і прызнанні страціўшым сілу пастановы
11.06.2019
Аб зацвярджэнні пераліку патрабаванняў кантрольных спісаў пытанняў (чэк-ліста), што прад'яўляюцца да суб'ектаў гаспадарання, якія займаюцца абаротам мэблевай прадукцыі
Чытаць пастанову ў фармаце PDF
Спампаваць ЧЭК-ліст у фармаце Word
11.06.2019
Аб зацвярджэнні пераліку патрабаванняў кантрольных спісаў пытанняў (чэк-ліста), што прад'яўляюцца да суб'ектаў гаспадарання, якія займаюцца абаротам мінеральных угнаенняў
Чытаць пастанову ў фармаце PDF
Спампаваць ЧЭК-ліст у фармаце Word
11.06.2019
Аб зацвярджэнні пераліку патрабаванняў кантрольных спісаў пытанняў (чэк-ліста), што прад'яўляюцца да суб'ектаў гаспадарання, якія займаюцца абаротам сродкаў індывідуальнай абароны
Чытаць пастанову ў фармаце PDF
Спампаваць ЧЭК-ліст у фармаце Word
11.06.2019
У летні час даволі часта добрае самаадчуванне залежыць ад дасведчанасці і асабістай гігіены чалавека. Лета – добрая пара, якая радуе нас цеплынёй, сонцам, разнастайнасцю ягад, садавіны, гародніны. З-за гарачага надвор'я харчовыя атручвання становяцца ледзь ці не галоўнай навалай. Харчовае атручванне
11.06.2019